Grüner Veltliner azijn
Vanaf €6,45lekker fris
Ma: 13:00 - 18:00 uur
Di: - Vr: 9:30 - 18:00 uur
Za: 9:00 - 17:30 uur
Koopzondag: 13.00 - 17.00 uur. ( laatste zondag van de maand )
Beide Pinksterdagen gesloten
Olijfolie is heel erg lang een gewild product. Volgens sommige bronnen al 6000 jaar. Niet alleen bij voedselbereiding, maar ook als brandstof.
Olijven worden meestal van november tot januari geoogst, afhankelijk van de soort olijven. Voor de betere olie worden de olijven vaak met de hand geplukt. Olijven die van de boom gevallen zijn, worden niet gebruikt, zij zijn te rijp. De moderne schudmachines, die de boom schudden waarna de vruchten vanzelf vallen, worden bij oudere olijfbomen niet gebruikt, omdat zij de wortels zouden kunnen beschadigen.
Omdat olijven na het plukken snel beginnen te fermenteren, moeten ze zo snel mogelijk verwerkt worden. In een aantal processtappen worden takjes en blaadjes verwijderd en de olijven worden gewassen en gemalen tot een pasta. Uit deze pasta kan vervolgens de olie gewonnen worden.
Taste & Tools heeft diverse heerlijke olijfolies in het assortiment. Bij al onze olies staan voorbeelden voor gebruik. Maar de mogelijkheden zijn natuurlijk legio. Gebruik alleen geen bakolijfolie over uw salade of andere koude verwerking, en bakt u absoluut niet in de andere olijfolies. Een uitzondering is de Cretan olie, deze kunt u voor beide gebruiken.
Kunt u niet kiezen of zoekt u een leuk cadeau. Wij hebben een proefset samengesteld met onze olijfolie. Zes mooie 100 ml flesjes met de heerlijkste oliën.
Cretan Mythos. Voor deze olijfolie worden alleen de beste olijven gebruikt die op het eiland Kreta groeien. Het klimaat voor olijfbomen op Kreta is uitzonderlijk goed en zorgt daarom ook voor een hoge kwaliteit olijfolie.
Kreta. Zo hoort een goede Griekse olijfolie te smaken. Dat zeggen de Grieken die speciaal naar ons toekomen voor deze olijfolie, en daar zijn wij het helemaal mee eens. Een typisch Griekse smaakmaker die perfect samengaat met frisse azijn.
Betis. Olijfolie uit Spanje om in te bakken.
Sicilië. Een fruitige olijfolie met de geur van gemaaid gras, zonder bittertje. Lekker op salades, mozzarella en visgerechten. Producent Frantoio Scalia Mascalucia Sicilië. Olijfras Nocellara dell’Etna.
Sicilië Novello. De eerste rijpe olijf die aan de boom hangt, daarvan is deze olijfolie gemaakt. Intenser van smaak onze ‘normale’ Sicilië. Het is ook traditie getrouw de eerste verse olijfolie die bij ons binnenkomt in het oogstseizoen.
Foggia. Een volle, groene olijfolie uit Foggia, Zuid-Italië. Deze olijfolie smaakt door zijn lichte bittertje goed bij gegrilde groenten, fruits de mer en zelfs aardappeltjes.
€27,45 Incl BTW
Producent: Frantoio Gaudenzi
Productie: Spoleto
Olijfrassen: 80 % Maraiolo, 5 % Leccino,15 % Frantoio
Oogst: periode oktober met de hand geplukt, gefilterd.
Zuurgraad< 0,16 %
Geur: hints van artisjok, kruidig
Smaak: mint, rozemarijn en zoete amandel, duidelijke bitterheid
Toepassing: gestoofde boontjes, salade
Minimaal 1 jaar na aankoop houdbaar.
Donker en koel bewaren.
Vanaf €9,00
een lichte en zachte olijfolie. Met een romige smaak en accenten van appel, afkomstig uit de regio Baskenland. Hij komt van een kleine olijfgaard van het tophuis Alhema de Queiles. Combineert goed samen met onze azijnen.
100% Arbequina olijven.
Met de hand geoogst.
Geperst op eigen land met een traditionele steenmolen.
Vanaf €10,95
Zo hoort een goede Griekse olijfolie te smaken. Dat zeggen de Grieken die speciaal naar ons toekomen voor deze olijfolie, en daar zijn wij het helemaal mee eens. Een typisch Griekse smaakmaker die perfect samengaat met frisse azijn. Heerlijk voor over visgerechten en bij Griekse salades. Meng stukjes komkommer, tomaat, rode ui, fetakaas en groene paprika door elkaar. Voeg wat lekkere Taggiasche olijven toe, besprenkel met deze olie en eventueel azijn. Een gezonde én verslavend lekkere salade voor ieder moment.
Vanaf €12,00
Een heerlijke olijfolie om in te bakken. Wij verkopen deze olijfolie van het merk Ybarra. Deze olijfolie is afkomstig uit Sevilla, Spanje.
Deze olijfolie van Ybarra kan een hoge temperatuur aan. Het is niet aan te raden om (vlees) gerechten te bakken in Extra Vierge olijfolie.
De olijven worden van november tot februari geoogst, meestal met de hand geplukt. De olie heeft een zachte, rijpe ‘zuidelijke’ geur en heeft een heerlijke lichte zwarte olijfsmaak.
De olijfolie van Ybarra kan gebruikt worden voor bakken, braden, stoven, frituren en wokken
Vanaf €4,95
lekker fris
lekker fris
vol en rond
een topper
diep maar fris
ingekookt
ook als brooddip
vol en fruitig
leuk om te geven
uit Modena
licht en zacht
Warm en koud te gebruiken
een topper
ook in broccolisoep
perfecte bakolie
voor zowel salade als ook bakken
je sla wordt hemels
perfecte bakolie
Warm en koud te gebruiken