Olijfolie als delicatesse

Olijfolie is heel erg lang een gewild product. Volgens sommige bronnen al 6000 jaar. Niet alleen bij voedselbereiding, maar ook als brandstof.

Olijven worden meestal van november tot januari geoogst, afhankelijk van de soort olijven. Voor de betere olie worden de olijven vaak met de hand geplukt. Olijven die van de boom gevallen zijn, worden niet gebruikt, zij zijn te rijp. De moderne schudmachines, die de boom schudden waarna de vruchten vanzelf vallen, worden bij oudere olijfbomen niet gebruikt, omdat zij de wortels zouden kunnen beschadigen.

Omdat olijven na het plukken snel beginnen te fermenteren, moeten ze zo snel mogelijk verwerkt worden. In een aantal processtappen worden takjes en blaadjes verwijderd en de olijven worden gewassen en gemalen tot een pasta. Uit deze pasta kan vervolgens de olie gewonnen worden.

Taste & Tools heeft diverse heerlijke olijfolies in het assortiment. Bij al onze olies staan voorbeelden voor gebruik. Maar de mogelijkheden zijn natuurlijk legio. Gebruik alleen geen bakolijfolie over uw salade of andere koude verwerking, en bakt u absoluut niet in de andere olijfolies. Een uitzondering is de Cretan olie, deze kunt u voor beide gebruiken.

Een selectie van onze beste olijfolies

olijfolie proefset

Kunt u niet kiezen of zoekt u een leuk cadeau. Wij hebben een proefset samengesteld met onze olijfolie. Zes mooie 100 ml flesjes met de heerlijkste oliën.

Cretan Mythos. Voor deze olijfolie worden alleen de beste olijven gebruikt die op het eiland Kreta groeien. Het klimaat voor olijfbomen op Kreta is uitzonderlijk goed en zorgt daarom ook voor een hoge kwaliteit olijfolie.
Lesbos.  Een lichte olijfolie met een nootachtige smaak. Lekker over tomatensalade en in combinatie met paddenstoelen. Heerlijke aardse smaak die past bij Griekse souvlaki.
Betis. Olijfolie uit Spanje om in te bakken.
Toscane Lucca. een lichte olijfolie met notige tonen en subtiel pepertje. Heel mooi groen. Zijn karakter sluit goed aan bij Italiaanse gerechten zoals een salade caprese of pasta met wild. Smaakt ook goed bij onze 8 jaar oude balsamico.
Ligurië. Olijfolie uit Italië. Milde, elegante smaak. Ideaal om pesto van te maken. Fijn bij salades en visgerechten. 100% Taggiasche olijven. Niet gefilterd.
Sicilië. Een fruitige olijfolie met de geur van gemaaid gras, zonder bittertje. Lekker op salades, mozzarella en visgerechten. Producent Frantoio Scalia Mascalucia Sicilië. Olijfras Nocellara dell’Etna.

22,50 Incl BTW

olijfolie

olijfolie Toscane

Zachte olijfolie met notige tonen en subtiel pepertje. Heel mooi groen.
Zijn karakter sluit goed aan bij Italiaanse gerechten zoals een salade caprese of pasta met wild. Smaakt ook goed bij onze 8 jaar oude balsamico.

vlag van Italië

Vanaf 8,95

olijfolie

olijfolie Sicilië

Een fruitige olijfolie met de geur van gemaaid gras, zonder bittertje. Lekker op salades, mozzarella en visgerechten. Producent Frantoio Scalia Mascalucia Sicilië. Olijfras Nocellara dell’Etna. Zuurgraad < 0,35- 0,5 %

vlag van Italië

Vanaf 8,95

olijfolie

olijfolie Ligurië

VERFIJNDE ITALIAANSE EXTRA VERGINE OLIE

 • Milde, elegante smaak.
 • Ideaal om pesto van te maken.
 • Fijn bij salades en visgerechten.
 • Verrassend lekker over vanille-ijs met wat Falksalt.

TAGGIASCHE OLIJVEN

Ligurië, een streek in Italië die befaamd is voor haar pesto’s en taggiasche olijven. Deze olie komt dan ook voort uit de taggiasche olijven, ook wel de “Rolls Royce” onder de olijven genoemd. Hele kleine, zwarte olijfjes die erg zacht en delicaat zijn, wat terug te proeven is in de olijfolie. Je kunt deze olie ook goed gebruiken om zelf pesto te maken, met verse basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en wat knoflook. Wil je je gasten echt verrassen, schenk dan wat van deze olie over je vanille-ijs bij het dessert. Een paar flakes van Falksalt erbij en ze weten niet wat ze proeven.

PRODUCTINFORMATIE LIGURIË OLIE

 • 100% Taggiasche olijven.
 • Niet gefilterd.
 • Minimaal 1 jaar na aankoop houdbaar.
 • Donker en koel bewaren.

vlag van Italië

Vanaf 9,00

olijfolie

olijfolie Sicilië Novello

DE ECHTE SICILIË NOVELLO OLIJFOLIE IS BINNEN

 • De allereerste verse olijfolie van 2021!
 • Onze best verkochte olijfolie voor brooddip.
 • Super grassig met een klein scherp randje.
 • Ideaal bij salades en mozzarella.
 • Zon in een flesje, onze favoriet!

De eerste rijpe olijf die aan de boom hangt, daarvan is deze olijfolie gemaakt. Intenser van smaak onze ‘normale’ Sicilië. Het is ook traditie getrouw de eerste verse olijfolie die bij ons binnenkomt in het oogstseizoen. Hier wachten onze klanten een heel jaar op en hij is alleen verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

Deze groen grassige olijfolie met een scherp randje is niet gefilterd en daardoor zeer vol van smaak. Je proeft de zon en ruikt vers gemaaid gras. Zeer geschikt voor Italiaanse salades.

Gebruik hem ook eens voor bruchetta met tomaat. Of op een broodje caprese. De olijfolie komt ook goed tot zijn recht met een snufje zout als dipper op de borrelplank.

PRODUCT INFORMATIE SICILIË NOVELLO

 • 100% Nocellara dell’Etna olijven.
 • Geoogst medio oktober, met de hand.
 • Geperst door middel van een continue systeem.
 • Zuurgraad < 0,25-0,35%.
 • Super grassig, ruikt en smaakt naar vers gemaaid gras.
 • Ten minste houdbaar: minimaal 1 jaar na aankoop.
 • Bewaaradvies: donker en koel bewaren (niet in de koelkast).

vlag van Italië

Vanaf 9,95

olijfolie

olijfolie Alhema de Queiles

een lichte en zachte olijfolie. Met een romige smaak en accenten van appel, afkomstig uit de regio Baskenland. Hij komt van een kleine olijfgaard van het tophuis Alhema de Queiles. Combineert goed samen met onze azijnen.
100% Arbequina olijven.
Met de hand geoogst.
Geperst op eigen land met een traditionele steenmolen.

Vanaf 8,45

olijfolie

olijfolie Lesbos

GRIEKSE OLIJFOLIE, LICHT EN NOOTACHTIG

 • Lichte, nootachtige smaak.
 • Lekker over tomatensalade en in combinatie met paddenstoelen.
 • Heerlijke aardse smaak die past bij Griekse souvlaki.
 • Smaakt goed bij mildere azijnen zoals tomaat-azijn en appel-azijn.

COMBINEERT GOED MET PADDENSTOELEN EN RISOTTO

Deze olijfolie komt van een van de grootste Griekse eilanden, Lesbos genaamd. De Kolovi olijven groeien aan de zuidkant van het eiland, aangezien de grond in het noordelijke deel kaal en onvruchtbaar is. Maar wat er aan de noordkant niet groeit, wordt goed gemaakt in het zuiden. Maar liefst elf miljoen olijfbomen stralen hier in de warme zon. De Kolovi olijven worden handmatig geperst en geven een aardse, nootachtige smaak. Deze olijfolie combineert perfect bij salades waarin notige smaken een extra toevoeging vormen. Sprenkel deze olijfolie over een tomatensalade, over risotto met gebakken paddenstoelen of over je gegrilde souvlaki.

PRODUCTINFORMATIE LESBOS

 • 100% Kolovi olijven.
 • Handmatige oogst met behulp van houten stokken.
 • Geoogst midden december.
 • Door een steenmolen en centrifuge geperst.
 • Minimaal 1 jaar na aankoop houdbaar.
 • Donker en koel bewaren.

Vanaf 8,45

Betis bakolijolie

Betis bakolijolie

BETIS: DÉ OLIJFOLIE OM IN TE BAKKEN, ZONDER SPETTERS

Op zoek naar een goede olijfolie om in te bakken? Dan is de Betis de perfecte keuze. Deze Spaanse extra vergine olie is uitermate geschikt om dagelijks te gebruiken in de pan. Een gezond alternatief voor boter en tegelijkertijd een fijne smaakmaker. De olijven worden met een machine geplukt en via een continu systeem geperst. Daarna wordt de olie die vrijkomt helemaal gefilterd. Dit zorgt ervoor dat de Betis niet spettert of walmt, omdat er geen stukjes meer inzitten die kunnen verbranden.

FRITUREN IN OLIJFOLIE?  Ja, het kan echt! Wanneer je bijvoorbeeld aardappeltjes frituurt, doe je dat op een temperatuur van 180 graden. Deze extra vergine olijfolie heeft een rookpunt van 210 graden, waardoor hij prima te gebruiken is in de frituurpan. Wij hebben het al vaak genoeg getest, en kunnen je vertellen dat in Betis gefrituurde patatjes ontzettend lekker zijn.

PRODUCTINFORMATIE BETIS 80% Picual en 20% Hojiblanca olijven.

Walmt en spettert niet.
Gefilterde olijfolie.
Voor bakken, stoven, braden én frituren.
Verschillende formaten verkrijgbaar.
Minimaal een jaar houdbaar.
Donker en koel bewaren.

Vanaf 3,95

cretan mythos

olijfolie Cretan Mythos

Een speciale extra virgine olie, die zowel voor salades als bakken en braden te gebruiken is. Door de speciale selectie van olijven kan deze olie tot 200 graden verhit zonder geur of smaak te verliezen.

Vanaf 5,25

ONZE OLIJFOLIES EN BIJPASSENDE AZIJNEN